jakie koszty rozrządu do octavi II silnik 2.0tdi z wymianą
W dupach sie poprzewracalo Wzieli by sie za ciecie kosztow lepiej zeby takie wozki byly dostepne dla "zwyklych szarych zuczkow"
Ale swoja droga robi wrazenie
---------------------------
Octavia 1,9 TDI (110 KM) AHF, 2001 r., 161 tys. km
jakie koszty rozrządu do octavi II silnik 2.0tdi z wymianą
jakie koszty rozrządu do octavi II silnik 2.0tdi z wymiankom w aso .Robił ktos w jaka kwota wychodzi w rachube .Mam nadzieje ze w sobote nie wyrwie mnie z butów
Re: jakie koszty rozrządu do octavi II silnik 2.0tdi z wymia
Zamieszczone przez marcinender25
jakie koszty rozrządu do octavi II silnik 2.0tdi z [shadow=red:c28aae14d9]wymiankom[/shadow:c28aae14d9] w aso .Robił ktos w jaka kwota wychodzi w rachube .Mam nadzieje ze w sobote nie wyrwie mnie z butów
Stary, toż to az w oczy szczypie!!!!!!!!!
BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
marcinender25, Szanowny Kolego Twój staż na forum jest dość krótki w związku z tym, aby obudzić się otrzymujesz ostrzeżenie. Mam nadzieje, ze pozwoli to lepsze zachowanie w stosunku, do innych kolegów na naszym forum.
W Twojej sprawie, jak sądzę nikt na tym forum nie wymieniał jeszcze rozrządu ponieważ największy przebieg jaki ja znam wśród naszych użytkowników to około 60kkm.
W tej chwili nie działa mi katalog części bo mógłbym sprawdzić jakie części tam wchodzą, ale dla silników PD przy każdej zmianie rozrządu powinno wymienić się pompę wody, koszt około 150-200zl do tego będzie jeden lub dwa napinacze(ok. 100zl sztuka), z uwagi na 16 zaworową głowicę oraz napinasz i pasek(120-200zl). Wymiana to koszt 250-350zl w ASO. Tak więc łącznie z przeglądem po 90kkm rachunek może opiewać na kwotę około 1500zl wraz z olejami i filtrami – wszystko zależy od cen w danym ASO.
Jabar1975, Byl jeszcze silnik 2.0 ale 8V na samym poczatku i tam praktycznie wszystko pasowalo. Nie mam wlasnie ETKI, wczoraj cos jej odbilo i przestala dzialac, bo bym sprawdzi numery pompy, no ale bez przesady to dziala dobrze od lat i nie trzeba bylo zmieniac, bo to gora silnika ulegla zmianie, a nie dol
Prosze nie krzyczeć na mojego ziomala marcinender25, to dobry chłopak jest.
A koszt może byc potworny same części Pompa wody + napinacz + i pasek a to 2.0 16v to pewnie za samą nazwe trzeba zapłacić tyle co piszą koledzy .
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
A no ciekawe w końcu teraz w Olsztynie mieszkam i w Olsztynie na Spotach spotykamy sie z marcinender25. PZDR A tak w ogóle musisz miec kogoś zaufanego do tego rozrządu bo servis potrafi spierd... zwykłego AGR a dopiero co 2.0 16v to dla nich nowość i chłopaki uczyć się mogą byle nie na twoim samochodzie
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
własnie się dowiedziałem ze bede 1. na wymianke , inni maja po 60 tyś . bede króliczkiem doswiadczalnym no coz chłopaki tez musza sie uczyc . Powiem tylko ze elblag cieszy sie dobra opinia w olsztynie bym jej nie zostawił, poprostu strach .
p.s daneczek76 do zobaczenia mam nadzieje ze dojdzie do skutku 15.09.06r . pozdrawiam
EDIT szkoda:
wyedytowalem ci tego posta, troche cierpliwosci, nie wysylaj tego samego 10x i pisz tak, zeby mozna bylo to zrozumiec, ok? :?
Komentarz